Officiella Craps regler

Craps kan vara enkla och komplicerade på samma gång. Den förvirrande delen av det kommer eftersom spelaren måste placera olika typer av spel. Dess enkelhet beror på att spelare bara satsar på en rulle med två tärningar. Antalet spel i detta spel kan vara överväldigande, men den goda nyheten är att spelare inte behöver memorera var och en av dem. Det finns en handfull vanliga skittsatsningar som spelare behöver förstå. Sådana satsningar inkluderar Pass Line och Don't Pass Line, oddsinsatsen och slutligen Come and Don't Come-insatserna. Här är en detaljerad analys av vad varje satsning består av.

Pass Line och Pass inteKom och kom inteOdds WagersPlacera Win och Place Lose
Pass Line och Pass inte

Pass Line och Pass inte

En skytt kan placera antingen en inte pass eller passlinje-satsning innan de kommer ut. Vissa casinon ber spelarna att göra dessa typer av spel innan de får göra andra. En spelare placerar en Pass Line-satsning före en start-roll, och den kommer att betala jämna pengar om den vinner. Spelaren vinner om come-out-rollens värde är 7 eller 11 och kommer att förlora om värdet är 2, 3 eller 12. Med en Don't Pass-insats uppstår vinster om come-out roll-värdet är 2 eller 3 , och förlorar om det är 7 eller 11. Det resulterar i ett tryck om värdet är 12.

Pass Line och Pass inte
Kom och kom inte

Kom och kom inte

Dessa satsningar ser ungefär ut som Pass och Don't Pass Line-satsningar, men de två skiljer sig åt på vilket sätt de placeras. Come and Don't Come-satsningar placeras efter att poängen har fastställts. Den första rollen efter att en spelare placerar detta kommer att bestämma antalet som ska användas som vadslagare. Come-insatsen vinner för valfritt antal rullar före 7 och förlorar om den rullar efter 7. The Come Come-satsningen är motsatsen till detta, eftersom spelaren vinner om 7 rullar först och förlorar om poängen kommer efter 7.

Kom och kom inte
Odds Wagers

Odds Wagers

Oddsen är andra populära craps-satsningar som spelare måste förstå. Dessa satsningar ser ut som sidovärden som görs efter att poängen har fastställts. Generellt är detta förlängningar av de fyra satsningarna som kommer i fyra olika typer. De inkluderar Pass Line Odds, Don't Pass Odds, Come Odds och Don't Pass Odds. När du placerar en Pass Line Odds-satsning bör den komplettera passlinjen enligt den fasta punkten. Vinsterna betalas ut om de rullas under 7 och utbetalningen är i sann odds. Don't Pass Odds kompletterar Don't Pass Line-insatsen och betal om en 7 rullas före poängen, och satsningarna avräknas i sann odds.

Odds Wagers
Placera Win och Place Lose

Placera Win och Place Lose

Spelare satsar Placera Vinnar efter en utrullning efter att poängen har fastställts. De tar valfritt antal, inklusive 4, 5, 6, 8, 9 eller 10. Spelare vinner om något nummer de väljer rullar före 7, och utbetalningen varierar med det valda numret. Place Lose är motsatsen till detta, och en spelare kan ta samma val av siffror. Spelaren vinner om det valda antalet rullas efter en 7. På detta varierar utbetalningen också beroende på det valda numret. Det finns många andra typer av craps-satsningar, men de fyra nämnda är de viktigaste och lättaste att förstå.

Placera Win och Place Lose