Officiella Craps regler

Craps kan vara lite hektiska för nybörjare eftersom många åtgärder vidtas samtidigt och spel kan vara platser vid varje given punkt. Att känna till ett par satsningar går långt, men det är ännu roligare att förstå de potentiella vadscenarierna. Idén med spelet är att satsa på resultaten från två rullade tärningar. Som ett spel med ren chans är det inte lätt att ändra resultaten. Spelet erbjuder dock ett antal sätt att satsa. De flesta satsningar är beroende av tärningskombinationen som rullas. Så spelaren försöker förutsäga att siffror som kommer att visas i efterföljande rullar.

Den första omgångenHur passet, inte passerar och kommer spel fungerarKom inte, fält och placera spelHardway-satsningar
Den första omgången

Den första omgången

Den första omgången med craps kallas come-out roll. I de flesta casinon gör spelaren en Pass-satsning eller Don't Pass-insatsen. Pass line-satsningar är de vinnande faktorerna medan Don't Pass-satsningarna är de förlorande faktorerna. Utfallet siffrorna 2, 3 och 12 blir en förlust på passinsatsen och omgången slutar i det som kallas ”utskott”. Passinsatsen vinner när utfallet är 7 eller 11. I vissa spelvarianter representerar nummer 12 ett slips som avslutar omgången och spelet återgår till spelaren. Resultat 4,5,6,8,9 och 10 betraktas som poängnumren.

Den första omgången
Hur passet, inte passerar och kommer spel fungerar

Hur passet, inte passerar och kommer spel fungerar

Att förstå vilken typ av satsning du ska göra och när du ska göra är avgörande för att spela spelet. Den första insatsen är känd som Passet, som som bi förklarats ovan i avsnittet om framkallning. Det är möjligt att lägga extra pengar bakom passinsatsen, men det kommer inte att bli någon huskant. När spelaren lägger in extra pengar för en Don't Pass-satsning, lägger de oddsen. Sedan finns det Come-insatsen som fungerar på samma sätt som passinsatsen, men som också kan användas för en annan roll under cykeln.

Hur passet, inte passerar och kommer spel fungerar
Kom inte, fält och placera spel

Kom inte, fält och placera spel

Don't Come-satsningen är synonymt med Don't Pass-insatsen och kan göras när som helst utom under den första rollen. Det är motsatsen till Come-satsningen. Fältinsatsningen gör att spelarna kan rulla olika tärningar som vinnande resultat. I allmänhet vinner spelaren om resultatet av nästa rulle är 3,4,9,10 eller 11. Nummer 2 och 12 vinner dubbelt eller tredubbelt insatsen. Andra utfallssiffror representerar en förlust. Platsinsatsen i Craps representeras av siffrorna 4,5,6,8 och 10. Spelaren satsar att ett av dessa resultat kommer att rulla före en 7.

Kom inte, fält och placera spel
Hardway-satsningar

Hardway-satsningar

När spelare satsar på hårda siffror som 8, betyder det att de satsar på att ett visst nummer ska visas. Förbehållet här är att antalet bör delas med 2. Exempelvis kan utfallet 8 göras med 5 olika summor. Men ett par av fyra blir ett Hardway Bet. När det gäller Craps-utbetalningar förväntas spelarna förstå vinster innan de räknar ut vad som ska satsas. Siffrorna som rullas ut är helt utanför spelarens kontroll eftersom detta är ett chansspel. Om spelaren satsar att de stora 8 och de stora 6 kommer att rulla ut nästa är den enda förväntade lönen 1: 1.

Hardway-satsningar